X

Dertig dagen Pasen

Week 1

25 t/m 31 maart 2018

In het leesrooster van deze week volgen we Jezus van dag tot dag op weg naar zijn sterven. Bij elke dag kun je aan jezelf de vraag van Jezus stellen: ’En wie ben Ik volgens jou?’

Dertig Dagen Pasen 2018 – Week 1 (PDF)

 


 

Week 2

1 t/m 7 april 2018

Onze Heer Jezus Christus was de eerste en enige die stierf en weer opstond – en toen niet nog eens hoefde sterven. Hij heeft een nieuw leven gekregen. De Bijbel vertelt wel van andere mensen die even dood waren en toen hun (oude) leven terugkregen. Zij moeten later alsnog door de dood heen. Maar toch is in het licht van Pasen hun eerste opstanding een symbool en een belofte: God gaat de dood verslaan. Luister deze week naar hun verhalen. En geloof: dit is wat mijn God aan het doen is.

Dertig Dagen Pasen 2018 – Week 2 (PDF)

 


 

Week 3

8 t/m 14 april 2018

Pasen in de kerk. Dat is het thema van deze week. We liepen op zondag 8 april mee met de Emmaüsgangers. Herkenbare types. Je zult maar meemaken wat zij meemaakten. Van hoop naar teleurstelling. Van teleurstelling naar huis. Terug naar af. En niet nog een keer het hoofd op hol laten brengen. Jezus laat hen helemaal uitpraten. Daarna vertelt Hij als het ware nog een keer hun verhaal maar dan met de rode draad van zichzelf er bij in. En dan blijkt het verhaal en ook hun verhaal toch verder te gaan.

Dertig Dagen Pasen 2018 – Week 3 (PDF)

 


 

Week 4

15 t/m 21 april 2018

Met Pasen heeft God zijn kracht laten zien en die kracht is nooit verdwenen, de gaat alleen maar verder. Het is die kracht waaruit jij mag leven, ook in je dagelijks werk.

Dertig Dagen Pasen 2018 – Week 4 (PDF)

 


 

Week 5

22 t/m 28 april 2018

Pasen in de buurt. Dat is het thema van deze week. In de preek heb ik in een beeldverhaal iets verteld over de hoop die in ons leeft. Wij zijn vandaag de ‘message in a bottle’ voor onze tijdgenoten. Wij zijn veelal de enige ‘bijbel’ die ze te lezen krijgen. Vaak gaat dat net zo fragmentarisch als in het beeldverhaal. Petrus legt de vinger bij het leiden van een goed leven. Leef het leven waar je in gelooft. En weet te vertellen wat de hoop is die in je leeft. Doe dat bescheiden maar overtuigd. Probeer niet de ander te overtuigen. Maar vertrouw op God. Hij gebruikt alle fragmenten die aanspoelen op de vloedlijn van iemands leven om er een begrijpelijk verhaal van te maken.

Dertig Dagen Pasen 2018 – Week 5 (PDF)