Concert Ricciotti Ensemble

1mei2019
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Oosterkerk Groningen

Oosterpark viert honderdjarig bestaan met gratis concert voor buurtbewoners in Oosterkerk

Resto VanHarte en Ricciotti Ensemble maken live symfonische muziek toegankelijk voor bewoners Oosterparkwijk

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert op woensdag 1 mei een gratis concert in de Oosterkerk ter viering van het honderdjarig bestaan van de wijk. Het concert wordt verzorgd door het Riciotti Ensemble met als thema honderd jaar radio. Met het concert wordt dus zowel het ontstaan van de radio als dat van de Oosterparkwijk gevierd. Voorafgaand aan het concert is er een diner in Oosterparkheem waar buurtbewoners zich voor kunnen opgeven. Hier kunnen zij genieten van een driegangenmaaltijd met de orkestleden en van een preview van het concert. Voorafgaand aan het avondconcert doet het orkest gedurende de dag ook popoptredens in de wijk. Dus houd je van muziek, lekker eten en wil je nieuwe mensen leren kennen? Kom gezellig langs en doe mee!

Ricciotti’s Eeuwige Radio: een bijzondere ervaring voor jong en oud

Het Ricciotti ensemblebestaat uit 42 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici. Ze spelen overal en voor iedereen symfonische muziek. Sinds de oprichting in 1970 speelt het Ricciotti voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Het concert is onderdeel van de Eeuwige Radio Toer om honderd jaar radio te vieren. Het concert bevat dan ook veel repertoire uit de hoogtijdagen van de radio. Maar het ensemble legt ook de verbinding met het hier en nu, met moderne technologieën en met manieren waarop volgende generaties nieuwe informatie tot zich nemen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Het gratis concert in de Oosterkerk begint om 20.00 uur. Het is niet nodig hiervoor te reserveren. Voorafgaand aan het concert is het diner in Oosterparkheem (Merelstraat 100) vanaf 17.30 uur. Inloop is om 17.00 uur. Bijdrage voor het diner is zeven euro. 4 euro op vertoon van Stadjerspas. Kinderen betalen de helft. Graag van tevoren reserveren viawww.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030 maandag tot en met vrijdag  tussen 9 en 12.30 uur (35 cent/gesprek), Wilt u zeker zijn van een plek? Reserveer dan zo snel mogelijk.