X

Archief

23mrt

Extra voedselcollecte

Namens de Oosterkerk willen we graag een extra inzameling houden voor de Voedselbank. Op maandag 23 maart van 08:00 tot 20:00 ben je welkom om je boodschappen bij ons af te leveren, Damsterdiep 195a. Wat ons betreft houden we het, net als bezorgdiensten, bij afleveren tot aan de voordeur. Als je dat fijner vindt, mag je het ook bij de voordeur zetten en alleen even aanbellen. Om bij onze voordeur te komen, moet je wel even een trap op. Wij zorgen vervolgens voor een bezorging bij de Voedselbank.

22mrt

Online kerkdienst

In verband met het coronavirus COVID-19 is besloten dat alle kerkdiensten van de komende zondagen niet doorgaan. Totdat de reguliere kerkdiensten weer doorgang kunnen vinden zal er een online viering beschikbaar zijn via de website. Klik hier voor de overdenking van 22 maart.

15mrt

Online kerkdienst

In verband met het coronavirus COVID-19 is besloten dat alle kerkdiensten van de komende zondagen niet doorgaan. Totdat de reguliere kerkdiensten weer doorgang kunnen vinden zal er een online viering beschikbaar zijn via de website.

Klik hier voor de overdenking van 15 maart.

11mrt

Biddagdienst

Woensdag 11 maart is het biddag voor gewas en arbeid. Elk jaar weer een mooi moment om stil te staan bij onze afhankelijkheid van God en Hem om een zegen te vragen heel concreet brood op de plank. Ik vind het mooi wanneer er mensen zijn die meebidden voor in de kerk tijdens de dienst. Wil je dat, laat het mij (Jaap van den Bos) weten. Heel graag!

Voorganger: ds. E.J. van den Bos
1e collecte: Diaconie
2e collecte: Oosterkerk

8mrt

Kerkdienst [voorbedezondag]

In de morgendienst willen we aandacht hebben voor gemeenteleden en anderen die langere tijd met ziekte te maken hebben. Rinze IJbema gaat voor en preekt over Johannes 5: 19-29. Daar heeft de Heer Jezus het over ‘van de dood overgaan naar het leven’ en dat zoiets nu al bereikbaar is. Wat is dan nog de plaats van ziekte of ook van verdriet en pijn?

1e collecte: ACB: De Verre Naasten
2e collecte: Diaconie
Mirakel: onder- en bovenbouw

8mrt

Kerkdienst

In de middagdienst hoopt ds. Braaksma van Leeuwarden voor te gaan.

1e collecte: ACB: De Verre Naasten
2e collecte: Diaconie

5mrt

Lectio Divina-avond

Lectio Divina is luisteren in de stilte naar Gods woord. Een krachtige manier om te ontdekken wat Hij je wil zeggen. Vorig jaar kregen we veel mooie feedback. Veel mensen hadden er aan deelgenomen en er werd nadrukkelijk gevraagd om een vervolg. Dat vervolg is nu!
De Lectio-avonden zijn op 5 en 19 maart, 2 april.
Je bent van harte welkom van 19:00-19:45 in de soos van de kerk. We beginnen om stipt 19:00. dus wees op tijd. Natijd is er gelegenheden om wat na te praten onder het genot van koffie/t

1mrt

Kerkdienst

In de middagdienst van 1 maart gaat het over ‘Waarheid’. Aan de hand van de Gewone Catechismus ontdekken we of je het daar nog wel over kunt hebben in deze tijd. Alles lijkt relatief te zijn geworden en als je het al over waarheid hebt dan is het vooral ‘waar voor jou’; voor mij kan het weer anders zijn…

Voorganger: ds. E.J. van den Bos
1e collecte: Zending
2e collecte: Oosterkerk

1mrt

Doopdienst

Vandaag is de eerste zondag van de Veertigdagentijd. In de morgendienst gaat Rinze IJbema voor. We blijven het Evangelie van Johannes volgen, ook in de Veertigdagentijd. Vandaag Johannes 5: 30-47, over hoe het Oude Testament bewijst dat Jezus door God gezonden is.
1e collecte: Zending
2e collecte: Oosterkerk
Mirakel: Middenbouw

23feb

Vriendendienst

Op zondag 23 februari gaat het in de morgendienst (tegelijk vriendendienst) over een man die al 38 jaar ziek is. Een ‘hopeloos geval’? Gelooft hij er zelf nog in? En wie heeft er nog oog voor hem? Jaap van den Bos zal voorgaan in deze dienst. In de ontmoeting met Jezus gebeurt meer dan hij verwacht. Zou dat nog steeds zo zijn?

1e collecte: Oosterkerk
2e collecte: Theologische Universiteit Kampen

Mirakel: onderbouw