Archief

18apr

In de kerkdienst van 18 april gaat het over een bijzonder mooie profetie van Jesaja. Zwaarden worden omgesmeed tot ploegscharen. Oorlogstuig krijgt een nieuwe bestemming. Het wordt ingezet in het mooie proces van groei van producten op het land. Gods vrede wordt bereikt op een unieke manier. Hoe zou dat werken voor jou en mij vandaag? Jaap preekt over Jesaja 2,1-5.

11apr

Na Pasen volgen we in de diensten een paar maanden het na-Pasen-rooster van Mirakel/BijbelBasics. Vandaag de eerste van een aantal zondagen over Jesaja: de roeping van Jesaja, Jesaja 6: 1-8. Rinze IJbema gaat voor.

4apr

We vieren Pasen, het feest dat ons hoop geeft. We zijn op allerlei manieren gebonden en beperkt, maar onze Heer heeft voor ons en voor de hele wereld de grootste beperking, die van de dood, overwonnen. We lezen het Paasevangelie uit Marcus 16: 1-8 – niet geheel toevallig een Bijbelgedeelte dat we op een +FM-thema-avond besproken hebben. Rinze Ijbema gaat voor.

2apr

In een wandeling door de starten van Jeruzalem ga je op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met elkaar en met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus.

2apr

Er is dit jaar op Goede Vrijdag geen reguliere kerkdienst vanuit de Oosterkerk. Eén van onze predikanten, Jaap van den Bos, gaat voor in de landelijke kerkdienst verzorgd door LBPMedia.

Deze dienst is te volgen via beleefmee.nl.

28mrt

Stel je voor…, Jezus komt op bezoek. Hij wordt natuurlijk feestelijk binnengehaald. Niet veel later wordt Hij wreed de stad uitgegooid. Aantrekken en afstoten… Hoe ontvang jij Jezus in je leven? Wie haal je met Hem in huis?

Jaap gaat aan de hand van Marcus 11 preken over de intocht van Jezus in Jeruzalem.

21mrt

Je zou denken dat Koning Jezus de enige mens is, die geen briefjes uit de hemel nodig heeft. Laat net Hij nu wel zoiets krijgen: een ontmoeting met Mozes en Elia. Wat heeft het te zeggen, dat Hij dat nodig had? Of is het toch vooral een gebeurtenis om ons te bemoedigen? De preek gaat over Marcus 9: 1-13. Rinze Ijbema gaat voor.

14mrt

Stel je voor…, je kunt weer zien. Eerst zag je niks. Stekeblind. Maar nu…, er gaat een wereld voor je open. Ik zou m’n ogen niet geloven of eerst een stevig knipperen met m’n ogen, in m’n vel knijpen, wakker worden!
Bijzonder is de vertelling van de genezing van een blinde in Marcus 8. Niet in één keer zag hij alles scherp. Het gebeurt in twee stappen: Je ziet het dus niet in één keer.
Jaap neemt ons mee in dit teken van het koninkrijk. We gaan meer zien van wie Jezus is en wat Hij kwam doen.

10mrt

Biddag. In Marcus 8: 1-9 heeft Jezus genoeg aan zeven broden en een paar vissen, om vierduizend mensen te voeden. Voorstel:

1. Laten we bidden om brood en wat vis (of pindakaas natuurlijk) voor elke dag.
2. Laten we bidden om wonderen.
3. Laten we de Heer vragen of en hoe wij Hem kunnen helpen om wonderen te doen.
4. Laten we op 3 november (Dankdag) inzamelen wat er over is.

7mrt

Voor jou maakt het vast niet veel uit, dat Jezus met één uitspraak alle voedselwetten uit het OT afschaft (Marcus 3: 19b). Maar denk even na: als onreinheid niet van buiten komt maar van binnen, wat is er dan nog zuiver? Rinze IJbema gaat voor.