Archief

24jan

Stel je voor, dat het Koninkrijk van God er al zou zijn. Wat verandert er dan voor jou? In Marcus 1: 21-28 laat Jezus zien wat er verandert voor ‘onreine geesten’: zij kunnen inpakken. De mensen toen reageren verbijsterd: ‘Stel je voor…!’ We zoeken samen naar waar het verhaal van toen ons vandaag raakt.

17jan

Op zondag 17 januari sluiten we aan bij de landelijke week van gebed. In die week bidden een paar honderdduizend christenen in ons land om eenheid onder christenen. Dit jaar is het thema #blijfinmijnliefde. Een uitspraak van Jezus uit Johannes 15.

We zijn nog aan het uitdenken hoe groot en breed we het willen maken voor de gemeente. Ds. Jaap van den Bos gaat voor.

10jan

In Marcus 1: 14-15 gaat het over de boodschap van Jezus: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.’ Stel je voor, dat het koninkrijk van God al gekomen is. Verandert er dan wat aan de manier waarop je leeft?

Let op: de tweede zondag van de maand is basiskringenzondag. In Scipio vind je verschillende werkvormen bij deze dienst. Ds. Rinze Ijbema gaat voor.

3jan

Op 3 januari 2021 starten we met een dienst over goede voornemens. Voornemens die God ons op het hart legt. Aan de hand van Micha 6:8 kijken we naar onze band met God (we wandelen nederig met Hem) en naar de relatie met elkaar/schepping (buiten om recht te doen). Ds. Jaap van den Bos gaat voor.

31dec

In de kerkdienst bij de jaarwisseling lezen we ‘het voorbehoud van Jakobus’: Jakobus 4: 13-17. Daarmee sluiten we dit bijzondere jaar af. Ds. Rinze Ijbema gaat voor.

27dec

Een beetje in de schaduw van Kerst komen we vandaag een profetes tegen, Hanna, de dochter van Fanuel (Lucas 2: 36-38). Wat was nu eigenlijk het ambt van deze vrouw? Rinze Ijbema gaat voor.

25dec

Op 25 december vieren we het kerstfeest in een bijzondere kerstdienst. We volgen het spoor van licht dat uitkomt bij Jezus. Hij is het ware licht. Er is machtig veel licht, maar kennelijk ook dwaallicht. We verlangen meer dan ooit naar licht. Hoe zou Johannes ons verder kunnen helpen als hij schrijft: Jezus is het ware licht? De kerstpreek van Jaap gaat daarover.

24dec

U wordt van harte uitgenodigd om de gezamenlijke kerstnachtdienst van de PKN Martini wijkgemeente, NGK Tehuisgemeente, CGK Groningen en de GKV Groningen Oost online bij te wonen via deze uitzending.

20dec

Deze laatste zondag voor kerst luisteren we naar Zacharias. Hij zingt een lied voor zijn eigen kind, Johannes. Het is ook een lied over Jezus, die straks geboren gaat worden. Met dit lied sta je precies goed voorgesorteerd voor Kerst.
Rinze Ijbema gaat voor.

14dec

Samenkomst om God te danken voor het leven van Johan Douma en het verdriet bij hem te brengen. Voorganger: A. Driest.
Beamer, camera en videoregie: Ite Meerveld