Scipio

Hier staan de meest gestelde vragen over Scipio. Ook vind je linkjes naar filmpjes met uitleg over Scipio. De Scipio app wordt in Groningen-Oost gebruikt voor de interne communicatie. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan ook bij de veelgestelde vragen op de Scipio website. Je kunt ook een mail sturen naar webmaster@groningenoost.nl.

Zijn mijn gegevens veilig?
Een aantal persoonsgegevens kunnen worden uitgewisseld tussen leden van de eigen gemeente. Denk aan in welke basisgroep je zit, wat je naam is en je adres. De Scipio app is op die manier een modern kerkelijk handboek. De Scipio app biedt een veilige, afgeschermde ledenlijst volgens de eisen van de AVG.
De ledenlijst is alleen toegankelijk voor leden uit Groningen-Oost, de ledengegevens zijn in geen geval toegankelijk voor gasten of voor derden. Alleen leden van Groningen-Oost kunnen de gegevens van andere gemeenteleden bekijken. Bovendien kan elk lid individueel in de app aangeven of hij/zij zijn gegevens zichtbaar wil laten zijn in de app.
Voor meer informatie zie de Scipio website over privacy.

Hoe installeer je Scipio?
De app is bruikbaar op zowel telefoon als tablet. Zoek in je app store naar “Scipio” of gebruik de volgende links:

Zie ook de Scipio website instructie over installeren

Hoe kan ik vervolgens inloggen?
Om gebruik te kunnen maken van Scipio moet je emailadres bekend zijn bij het kerkelijk bureau van onze kerk. Geef daarom je naam en emailadres door aan het kerkelijk bureau als dat nog niet bekend is. Dit kan je doen door een email te sturen naar: webmaster@groningenoost.nl, dan zorgen wij dat het kerkelijk bureau dit verandert/registreert.

Daarna kunje inloggen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben kijk dan op de Scipio website over inloggen of bekijk het Scipio filmpje op YouTube om in te loggen.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen, hoe kan dit?
Ieder gemeentelid (vanaf 12 jaar) van wie een emailadres is geregistreerd , ontvangt een uitnodiging voor de Scipio App per email. Als je deze email niet hebt gehad en je bent 12 jaar of ouder, maar je hebt wel een emailadres, stuur dan even een bericht naar webmaster@groningenoost.nl dan zorgen we dat je alsnog een inlogaccount krijgt.

Hoe voeg ik een profielfoto toe?
Hiervoor hebben we een filmpje gemaakt, dat te vinden is op deze website.

Hoe maak ik een groep aan?
Voor je eigen commissie, bijbelgroep of andere groep kan je een eigen groep aanmaken in Scipio. Zie hiervoor het uitleg filmpje op YouTube.

Is er ook een korte uitleg beschikbaar over Scipio die ik kan versturen naar iemand?
Ja, behalve bovenstaande hebben we ook een Powerpoint gemaakt, zie hier.