Misa Criolla

30nov2018
Tijd: 20:30 - 22:00
Locatie: Der Aa-Kerk, Groningen

Huygens Music presenteert in november en december zeven uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst. De Argentijnen werken samen met de kamerkoren Canticum Novum, Huygens Vocaal Ensemble en Cantabile onder leiding van Hans Tijssen.

 

Zeven concerten in Groningen (30/11), Hattem (1/12), Nijverdal (2/12), Almelo (7/12), Zwolle (13/12), Diepenveen (14/12) en Epe (16/12).

 

Multi-instrumentalisten Fana Martinez en Daniel Morcos zullen het kamerkoor en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering.

 

De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij koor- en wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek – van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

 

De Mis – hoewel religieuze muziek – heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek.

 

Als opmaat naar de Misa Criolla krijgt u Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek te horen. Maar in dit avondvullende programma is nog meer te horen: naast de diverse villancicos, kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem maakt u kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van de Argentijnen.

 

Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

 

Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op www.huygensmusic.nl