Start Alpha cursus

14mrt2019
Tijd: 19:00 - 22:30
Locatie: Oosterkerk Groningen

Alpha cursus in de Oosterkerk in Groningen Oost
Elk jaar proberen we samen met de CGK Jeruzalemkerk een Alpha cursus op te starten. De cursus vind plaats in de Oosterkerk en de Jeruzalemkerk; de eerstvolgende Alpha cursus zal beginnen op 14 maart 2019 en duurt tot en met 23 mei 2019.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Oosterkerk. Mensen van heel uiteenlopende (kerkelijke en niet-kerkelijke) achtergronden komen samen om te praten en te leren over Jezus, geloven, bidden, de Kerk en nog veel meer dingen. De Alpha cursus behandelt de basisprincipes van het christelijke geloof en is dus interessant voor iemand die nog heel weinig van het geloof weet, maar ook voor de doorgewinterde kerkganger, aangezien de basisprincipes ook gelijk het belangrijkste fundament van ieders geloof vormen. Tijdens de 10 avonden durende cursus komt er, na een gezamenlijke maaltijd, een zogenoemde ‘praatjes-maker’ die het thema van die avond inleidt. Daarna worden er kleine groepjes gevormd, onder leiding van enthousiaste groepsleiders, om samen verder te praten. De avonden duren van 19.00 tot 22.00. Ook is er halverwege de cursus een zaterdag waarbij er, op een leuke locatie, dieper op de Heilige Geest wordt ingegaan, de zondag erop zal er in de kerk aandacht besteed worden aan de Alpha en worden de cursisten in de kerk verwacht.

Voor vragen of om je op te geven kun je mailen naar stuurgroepoost@gmail.com. Voor meer informatie mag je ook bellen naar Henk Veenstra: 06-5315485.